fbpx
BotaLajmePolitikaShow-Biz

Zotërinj, nuk jam as për Shqipërinë e madhe dhe as për Shqipërinë e vogël. Jam për Shqipërinë

Zotërinj, nuk jam as për Shqipërinë e madhe dhe as për Shqipërinë e vogël. Jam për Shqipërinë Etnike në të cilën sot banojnë tërësisht shqiptarë apo shumicë shqiptarësh e që kanë shprehur vullnetin të bashkohen në një komb të vetëm, të ndarë padrejtësisht, në një atdhe e shtet kombëtar.”

Mid’hat Frashëri,

nga fjalimi në Konferencën e Mukjes, 1-3 gusht 1943

Marrëveshja u shkel nga komunistët shqiptarë nën presionin e atyre jugosllavë për çeshtjen e Kosovës. Në fund të fundit, komunistët shqiptarë ishin peng i Miladin Popoviçit e Dushan Mugoshës që nga krijimi i Partisë Komuniste Shqiptare nē 8 nëntor 1941 dhe nuk mund t’a mbronin Shqipërinë Etnike. Pra, Enver Hoxha ruajti miqësinë me jugosllavët në dëm të Kosovës martire.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button