fbpx
Lajme

Vjen lajmi nga Zvicra kërkon punëtorë me pagë 3200 franga në muaj, si dhe..

Ndërkohë që në Shqipëri, Kosove, Maqedonii çdo ditë jemi në kërkim të një punë më të mirë, Zvicra ndodhet në kr-izë për punëtorë.

Rethh një vit më parë qeveria dhe sindikata e fermerëve në Zvicër filluan së bashku një projekt për integrimin e refugjatëve në tregun e punës.

Por, pavarësisht marketingut të tyre nuk arritën që të gjenin punëtorë në disa punë të caktuara. Janë rreth 14 ferma që kërkojnë refugjatë për një vend pune të përkohshme.

Për të cilën ata do të paguhen 3200 franga në muaj. Kanë qenë vetëm 6 ferma që kanë mundur që në saj të këtij projekti të gjejnë punëtorë.
Ndërsa pjesa tjetër e anuluan ofertën e tyre për shkak se nuk gjetën refug-jatë,keto jane detajet e dhena,percjell ditorja.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button