fbpx
Lajme

Viti 1820: Harta britanike e Shqipërisë Etnike, para krijimit të greqisë artificial

Viti 1820: Harta britanike e Shqipërisë Etnike, para krijimit të greqisë artificial

Një hartë e veçantë gjendet në dokumentet britanike, e vjetër rreth dy shekuj, e cila është emëruar: Map of Albania, pra quhet Harta e Shqipërisë.

 

Përpara viteve të krijimit të Greqisë artificiale si shtet i pavarur. Kjo hartë është publikuar me 1820, por që i përket një kohe edhe më përpara këtij viti, nga një libër i një britaniku që kishte vizituar këto vende.

 

Si kanë pas qenë emërtimet, toponimet shqiptare dhe ndarjet administrative apo krahinat shqiptare.

 

Kemi emërtime si këto Muzakëria, Toskëria, Delvina, Koniza … dhe disa emra qytetesh që sot nuk njihen apo përdoren më.

 

Kemi dhe emrin e krahinës Çamëria. Harta është e Shqipërisë së Jugut e vitit 1820!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button