fbpx
Kuriozitete

“The Telegraph”: Berati, qyteti i dytë më i bukur në Europë

Prestigjozja britanike “The Telegraph” ka përpiluar një listë me 30 qytezat më të bukura në Europë. Qytezat janë zgjedhur nga Shoqata e Agjentëve të Udhëtimit (ATA). Pjesë e kësaj zgjedhjeje, madje i dyti në listë është edhe qyteti i 1001 dritareve, Berati.

“Mangalemi, qyteza e vjetër e Beratit, shtrihet në brigjet e lumit Osum dhe është pjesë e Trashëgimisë së UNESCO-s. Në kohët mesjetare ishte pjesë e Perandorisë Bizantine, gjë që e dëshmon edhe kalaja e saj,” shkruan Telegraph në përshkrimin e Beratit.

Më poshtë jepen edhe 29 qytezat e tjera që prestigjiozja angleze ka futur në listë:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button