fbpx
KurioziteteLajme

Prostitucioni në Shqipëri ishte legal në vitin 1922, koha e qeverisë së Xhaferr Ypit

Prostitucioni në Shqipëri ishte legal në vitin 1922, koha e qeverisë së Xhaferr Ypit
Prostitucioni është i paligjshëm në Shqipëri.
Megjithatë gjatë emisionit Opinion, është publikuar një material që tregon se në vitin 1922 qeveria Ypi e ka legalizuar.
Fotoja më poshtë tregon edhe rregullat që ekzistonin në atë kohë.


Ligji:
“Çdo kurvë duhet të regjistrohet në regjistrin e veçantë të policisë.
Ky regjistër përmban emrin, mbiemrin dhe datën e lindjes së kurvës, dëshminë, datën e fillimit të marrjes me këtë profesion si edhe vendbanimin.
Në këtë regjistër duhet të shënohet çdo ndryshim në jetën e “kurvënies”, çdo sëmundje, çdo shtrim në spital dhe çdo dënim që ka marrë si edhe nëse heq dorë nga profesioni në një datë të caktuar.
Çdo kurvë duhet t’i nënshtrohet vizitës.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button