fbpx
KurioziteteLajme

Një zbulimi i fundit thot : Mos i mbështillni këto produkte me leter alumini, është në te miren tuaj

Zbardhuesi është ndoshta sendi më i njohur i rrez ikshëm në shtëpi, por ka shumë sende të tjera që mund të lidhen me problemet shëndetësore. Gjërat që ne përdorim në jetën tonë të përditshme mund të dëshmojnë se janë jo të shëndetshme për ne, si aromatizuesit e ajrit dhe printerat me lazer.

Ne kemi formuar një listë të produkteve shtëpiake që mund të jenë jo të shëndetshme dhe të rrez ikshme nëse përdoren gabimisht.

Letra e aluminit

Ky artikull i dobishëm shtëpiak mund të ketë efekte të dëmshme shëndetësore pasi grimcat e aluminit mund të transferohen në ushqimin tuaj. Sipas një studimi, veçanërisht kur gatuani ushqimin tuaj të mbështjellë me letër alumini, mund të jeni duke konsumuar nivele më të larta të alumit nga sa rekomandohet.

Efektet shëndetësore të të ngrënit shumë alumin në dietën tuaj kanë lidhje të mundshme me sëm. undje dhe mund të përke qësojnë të tjerët siç është sëm. undja e Crohn. Efektet e përdorimit të letrës së aluminit mund ta bëjnë jetën tuaj të pakëndshme duke shkaktuar përke qësim të kushteve tashmë ekzistuese.

Tiganë jo ngjitës

Ndërsa këto vegla të dobishme kuzhine na kursejnë kaq shumë kohë kur bëhet fjalë për pastrimin e tyre, ato mund të shkaktojnë shqetësime më serioze për shëndetin. Për shkak se ato janë të veshura në kimikate polfluoroalkyl, ato mund të lëshojnë gazra toksikë dhe kimikate kur nxehen.

Studimet kanë zbuluar që PFC-të mund të hyjnë në ushqimin tuaj nga tigani, si dhe nga paketimi i ushqimit.

Pastruesit e furrës

Për shkak se pastruesit e furrës dhe kullimit janë krijuar për të lehtësuar papstërtitë dhe bll okimet, ato mund të jenë të rrez. ikshme për shëndetin tonë. Pastruesit e furrave përmbajnë alkalet gërryese, që do të thotë se ato mund të shkaktojnë dje gie, probleme të frymëmarrjes dhe më shumë nëse thithen ose derdhen në lëkurë.

Pastruesit e kullimit gjithashtu kanë rrez iqe shëndetësore nëse thithen, gëlltiten ose nëse bien në kontakt me sytë tuaj dhe mund të shkaktojnë hel mim. Kjo për shkak se përmbajnë Trioksid squfuri dhe Acid sulfurik, përbërës që mund të jenë shumë të rrez. ikshëm për shëndetin tuaj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button