fbpx
KurioziteteLajmePolitika

“Një kandidat kaloi 10 vite si shofer, tjetri shkruan numrin e telefonit te ditëlindja”, ISP monitoron listat për deputet: Ja pritshmëritë për Kuvendin e ri

“Një kandidat kaloi 10 vite si shofer, tjetri shkruan numrin e telefonit te ditëlindja”, ISP monitoron listat për deputet: Ja pritshmëritë për Kuvendin e ri

Instituti i Studimeve Politike (ISP) ka bërë një monitorim të listave të kandidatëve për deputetë, për zgjedhjet e 25 prillit, dhe tregon se cilat do të jenë pritshmëritë për Parlamentin e ri.

 

Gjysma e rasteve të përzgjedhura janë në zonën fituese në lista, gjysma tjetër në listën pritëse. Nga monitorimi del se një prej kandidatëve ka kaluar 10 vite si shofer para se të bëhet deputet, një tjetër ende nuk është bindur (e përsëriti edhe më 2017) se në botën e sotme nuk ka pasur dhe nuk ka “fakultet ndërkombëtar”.

Ja disa nga ilustrimet që sjell ISP:

 

Ja disa ilustrime: një kandidat që nuk e ka idenë se një individ nuk mund të jetë “anëtar i Këshillit të Europës” por mund të jetë në ndonjë komision pune të tij; një kandidat që duan aktivitet politik dhënien e disa donacioneve ushqimore më 2016 dhe për vitin e ri 2018; një kandidat që ende nuk është bindur (e përsëriti edhe më 2017) se në botën e sotme nuk ka pasur dhe nuk ka “fakultet ndërkombëtar” dhe se ata që ia kanë sjellë diplomën duhet ta kishin sqaruar; një kandidat që quan aktivitet politik “marrjen me biznes” dhe ndofta ka të drejtë…:)); një kandidat/deputet që kaloi 10 vite shofer përpara se të bëhej biznesmen e politikan; një kandidat që tek datëlindja vendos numrin e telefonit; një kandidat që zgjedhjet parlamentare të 25 prillit nuk i quan zgjedhje për pushtetin qendror; e së fundi, një kandidat që ende nuk e di se Kuvendi i Shqipërisë nuk quhet më “Kuvendi Popullor”….Vetë Rama ka dorëzuar në KQZ një CV përshkruese të tij të hartuar më 2017 por që siç duket, ashtu si premtimet, vlejnë edhe për 2021, kurse Basha i ka rënë shkurt, por duke ngatërruar gjithashtu një datë/vit.

Burimi/Newsbomb.al

 

163166028_3862075457168778_6311780974297352464_n.png

162723877_3862075460502111_1804112044409486836_n.png

162880577_3862075530502104_3947257205861879404_n.png

163040116_3862075580502099_1215201439875473379_n.png

 

162690651_3862075653835425_102005316808511112_o.png

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button