fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Një hyrje e re në listën e më të pasurve në botë: Kush është miliarderja e pazakontë, Whitney Wolfe

Një hyrje e re në listën e më të pasurve në botë: Kush është miliarderja e pazakontë, Whitney Wolfe
kompania e saj Bumble doli së fundmi në publik, pasuria e Whitney Wolfe Herd tejkaloi 1 miliard dollarë.
Forbes publikoi së fundmi listën e saj vjetore të miliarderëve, e cila përfshin më shumë se 2,770 njerëz, nga të cilët pothuajse 500 hynë në këtë klub ekskluziv për herë të parë.
Personi më interesant në listën e miliarderëve të rinj është Whitney Wolfe Herd, pasuria e së cilës u rrit pasi kompania që ajo themeloi, Bumble, doli në publik në vitet e para. Mediat theksojnë se ajo është gruaja më e re që fitoi një miliard dollarë vet, domethënë nuk mori para nga trashëgimia e saj ose, për shembull, pas divorcit.
Historia e Whitney Wolfe Herd është mjaft e pazakontë dhe përfshin akuza për abuzim seksual dhe procese gjyqësore nga koha kur ajo punoi në Tinder, dhe ishte kjo përvojë (negative) që e ndihmoi atë të krijonte aplikacionin e saj të takimeve Bumble. Gjithashtu, ndryshe nga shumica e biznesmenëve dhe kolegëve të saj në pozicione drejtuese të kompanive që jetojnë nga 0 në 24 orë për punë, ajo vlerëson shumë kohën e saj private dhe familjare, siç shkruan BBC.

Edhe para se të themelonte Bumble, Wolfe Herd kishte përvojë të gjerë me aplikacione takimesh dhe ishte pjesë e ekipit që themeloi Tinder. Ajo u largua nga kompania pas mosmarrëveshjeve me drejtorët e tjerë të kompanisë (ajo ishte gjithashtu në një lidhje me një) dhe ngriti një padi për ngacmim seksual. Edhe pse kompania që menaxhon Tinder Match Group ka mohuar pretendimet e saj, ajo përsëri i pagoi asaj rreth një milion dollarë për marrëveshjen. Ajo ishte gjithashtu në shënjestër të abuzuesve në internet në atë kohë, duke e detyruar atë të mbyllte profilin e saj në Twitter.
Ndërsa ndjente abuzim në lëkurën e saj dhe kishte përvoja negative si adoleshente, ajo vendosi të nisë një aplikacion në të cilin vetëm gratë do të kenë të gjithë kontrollin, dhe në Bumble vetëm ato mund të fillojnë një bisedë me njerëz të tjerë.


Ajo e filloi kompaninë me ndihmën e investitorit rus Andrei Adreev, i cili themeloi rrjetin social Badoo edhe më herët, por shiti aksionet e tij në të dy kompanitë dy vjet më parë. Aksionet e Whitney Wolfe Herd në Bumble janë 11.6 përqind dhe, pasi kompania doli në publik, pasuria e saj vlerësohet në rreth 1.3 miliard dollarë. Ai gjithashtu ka një interes në Badoo, dhe të dy aplikacionet së bashku kanë rreth 40 milion përdorues, nga të cilët 2.5 milion paguajnë një pajtim.
Ajo është një nga 328 gratë në listën e miliarderëve të Forbes, nga 241 vitin e kaluar. Tre gratë më të pasura në botë janë Francoise Bettencourt Meyers, gjyshi i së cilës themeloi L’Oreal, Alice Walton, trashëgimia e vetme e themeluesit të Walmart dhe ish-gruaja e Jeff Bezos, MacKenzie Scott.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button