fbpx
BotaLajme

HABlT presidenti i ekipit të njohur europian, babain e kam shqiptar dhe jam rritur me deIet

Presidenti i Steauas së Bukureshtit, Xhixhi Bekali nëpërmjet një rrëfimi të publikuar së fundmi nga “Striripesurse” ka folur për të kaluarën e tij, duke treguar vështirësitë dhe rrënjët e tij.

Bekali njihet për tipin e tij të veçantë, teksa mungesa e diplomacisë e ka shoqëruar gjithmonë, madje në disa raste, deklaratat pa doreza të tij kanë bërë jehonë të madhe në Rumani. Në rrëfimin e tij, Bekali tregon se babai i tij ka lindur në Shqipëri dhe për të ka qenë gjithmonë një model biznesi.

“Babai im lindi në Shqipëri, nëna ime në Bullgari. Ai hyri në Dobrega, për të shkuar në Bukovina, në Banat dhe pastaj në fshatin Baragan, Zagna afër Brailës, ku unë linda në vitin 1958. Unë kam lindur në kamp përqendrimi në Zagna.

Prindërit e mi jetonin në çadër, ishim atje për disa kohë, pastaj u zhvendosëm. Kur isha një vjeç, ata u shpërngulën në Pipera. Nëna ime është shumë e mirë, ajo kurrë nuk më go.diti.

Ishte një rrobaqepëse dhe merrte rrobat më të bukura. Babai më ka dhënë një dorë të vetme, që unë u morra me delet. U rrita në mes të grurit dhe deleve. U rrita në frutore, midis kafshëve dhe shijova frytet e natyrës, piva qumësht direkt nga kovë dhe merresha me delet.

Babi shpejt e kuptoi se sa të ashpër dhe të korr.uptuar ishin aktivistë të caktuar të partisë dhe oficerë të ndryshëm. Ai kishte shumë dele dhe shumë qumësht, djathë, krem, mish, kishte mjaft për të dhënë atyre të gjithë njerëzve që erdhën në kontakt. Ata erdhën nga të gjitha llojet e figurave të mëdha në hierarkinë komuniste, për të blerë produkte cilësore dhe u dha dhurata.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button