fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Gadishulli i Linit në Liqenin e Ohrit

Gadishulli i Linit në Liqenin e Ohrit

Një foto e rrallë e realizuar nga artisti italian Sirio Galli, viti 1941. Galli ka shërbyer si ushtar në Shqipëri në periudhën viteve 1940-1942 dhe ishte pjesë e Divizionit “Venecia”. Divizioni i cili operoi në Pogradec gjatë Luftës Italo-Greke në vitet 1940-1941. Kjo foto, bashkë me foto dhe dokumente të tjera, të cilat tregojnë aspekte nga jeta e Sirio Gallit në vendin tonë, u publikua pas vdekjes së tij nga e bija në atë që quhet “Fletorja e gjelbër gri”. Një fletore kujtimesh e mbajtur nga ai gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Arkivi i Muzeut të Luftës në Rovereto, Itali.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button