fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Edhe ushqimet në shtëpi do ju vijnë nga një robot

Edhe ushqimet në shtëpi do ju vijnë nga një robot

Prania e Covid-19 po ndryshon dhe mënyrën e dërgesave të ushqimeve. Në Punggol, Singapor, disa banorë së shpejti do të mund të marrin ushqimet direkt e në shtëpinë e tyre, me anë të një roboti.
Shumë persona do të humbasin punën e tyre, e cila tashmë do të zëvendësohet nga robotët.
Autoriteti i Zhvillimit të Mediave Infocomm (IMDA) nisi një gjyq njëvjeçar në Punggol të Enjten ku kërkohet që robotët autonome të shpërndajnë dërgesat me ushqime për banorët e shtatë blloqeve të Bordit të Strehimit dhe Zhvillimit në Woodcress Waterway të Punggol.
FoodBot është një robot me katër rrota që ju sjell ushqim nga ‘barku’ direkt e në shtëpinë tuaj. Robotët peshojnë 80 kg dhe kanë një madhësi prej 100 L secili për të ruajtur sendet. Ai gjithashtu ka një skanues 3D për të hartuar dhe programuar rrugët për në blloqet e strehimit.
Një sensor e lejon atë të zbulojë dhe shmangë pengesat gjatë rrugës.
Të dy robotët, janë quajtur Camello.
Roboti, i cili udhëton me një shpejtësi ecjeje prej 5 km /h, do të hapë rrugën e tij përmes rampave dhe lidhësve të dyqanit dhe zonës së banuar.
Banorët mund të shkarkojnë aplikacionin celular Camello që u lejon atyre të përcaktojnë vendet gjysmë ore për ushqimet që do të shpërndahen
Sapo roboti të arrijë në vendin e caktuar, aplikacioni do të lajmërojë banorin që të marrë sendet.
Banori mund të marrë sendet nga pjesa e robotit duke skanuar një kod QR në robot me anë të celularëve të tyre.
Shërbimet e dorëzimit nga robotët janë nga ora 10 e mëngjesit deri në orën 7 të pasdites gjatë ditëve të javës dhe nga ora 10 e mëngjesit deri në orën 2 të shtunave.
Sidoqoftë, ata që përdorin robotët do të jenë në gjendje të rregullojnë dërgesat e tyre brenda një afati më specifik prej gjysmë ore.
Kjo gjithashtu do të ndihmojë për të siguruar që klientët të jenë në shtëpi për të marrë artikujt.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button