fbpx
KurioziteteLajme

Durrës, 1992.

Durrës, 1992.

Durrës, 1992.
Pas pesëdhjetë viteve mbylljeje, portat e Shqipërisë janë të hapura.
Një eksod: qëllimi është Italia.
Që nga fillimi i vitit 1991, mijëra njerëz të dëshpëruar, së paku 30 000, kanë zbarkuar në portin e Brindisit. Shumë janë riatdhesuar. Një anije shqiptare po vjen nga Italia. Midis pasagjerëve një burrë që ka zbritur, kërkon, thërret. Vëllai del nga turma duke pritur.
Të dy përqafohen, bien në tokë.

Tekst dhe foto: Mauro Galligani (Itali)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button