fbpx
Kuriozitete

Duket e thjeshtë por shume persona ga bojne, po ju e gjeni dot rezultatin?

Shume persona ga bojne, po ju e gjeni dot rezultatin?

Ky us htrim i lehte matematike mund tju nga terroje ne gje tjen e rezultatit. Ajo vihet re eshte nxi timi ne dhe nien e rezultatit.

Per te zgji dhur kete us htrim fillimisht duhet te beni shu mezimin 10×10=100 pastaj me rradhe nga 10 te hi qni 100 (ketu ga bojne shumica) = -90 dhe me pas nga ky rezultat te zbr isni 10 dhe si perfundim do te nxirrni -80.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button