fbpx
BotaKurioziteteLajme

Bashkimi Europian merr vendimin e madh, Ja si do te levizin Shqiptaret

Bashkimi Europian merr vendimin e madh, Ja si do te levizin Shqiptaret
Komisioni Evropian propozoi Digital Green Certificate (Certifikatë Digjitale të Gjelbër) për të lehtësuar lëvizjen e sigurt brenda BE-së, gjatë pa. ndemisë CO V ID-19.
“Me certifikatën e vak. sinimit, ne synojmë të ndihmojmë shtetet anëtare të kthehen në lëvizshmërinë e sigurt dhe të koordinuar”. Kështu u shpreh presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, në një konferencë shtypi për prezantimin e një pakete të re masash për heqjen e kufizimeve të udhëtimit.
Qytetarët evropianë do të jenë në gjendje të kthehen për të udhëtuar këtë verë duke siguruar prova se ata i janë nënshtruar vak. sinës, që kanë një test negativ, ose që janë shëruar nga koro navi rusi dhe kanë zhvilluar antitr. upa. Këto janë përmbajtjet kryesore të lejes së re Co v id të paraqitura nga Komisioni i BE-së për të rifilluar udhëtimet në Evropë. Certifikata duhet të jetë në dispozicion nga qershori në format digjital ose letër dhe ligjërisht e detyrueshme për vendet anëtare, shpjegoi Komisioneri Evropian për Drejtësi, Didier Reynders.
“Digital Green Certificate” do të shërbejë si siguri që një person është vak. sinuar kundër CO V ID-19, ka marrë një rezultat ne. gativ të te. stit ose është rikuperuar nga CO V ID-19. Ky dokument do të jetë në dispozicion, pa pagesë, në format digjital ose letër. Ai do të përfshijë një kod QR për të siguruar vërtetësinë e certifikatës.
“Pasaporta e vak. sinës së BE, e quajtur zyrtarisht “Digital Green Certificate” do të jetë falas, dygjuhëshe, ndërvepruese, e sigurt, jodiskriminuese dhe e disponueshme në format digjital dhe fizik përmes kodit QR.”
Kjo bëhet për të lehtësuar “lëvizjen e sigurt dhe të lirë” brenda BE-së gjatë pa. ndemisë.
“Digital Green Certificate” do të përmbajë tri certifikata të dallueshme:
Certifikatat e vak. sinimit, duke shënuar markën e vak. sinës së përdorur, të dhënat dhe vendin e inj. ektimit dhe numrin e do. zave të administruara.
Certifikatat e te stit ne gativ (testi NAAT / RT-PCR ose një test i shpejtë i antig jenit).
Certifikata mje. kësore për njerëzit që janë rikuperuar kohët e fundit nga CO V ID-19

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button