fbpx
AktualitetKurioziteteLajmeTeknologji

Balkathon, 54 mijë euro për ide inovative në teknologji nga të rinjtë në Ballkanin Perëndimor

Pas edicionit të parë të vitit të kaluar, Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) po organizon konkursin e dytë online të Ballkanit Perëndimor për zgjidhjet më të mira dixhitale Balkathon 2.0.

“Ne po kërkojmë ide të reja, inovative dhe unike si përgjigje ndaj sfidave të ditëve tona -jeten e sotme. Përmes konkursit kërkohen ide inovative në Qytetet e Zgjuara, E-Health, Green Cites dhe E-sipërmarrës të cilat do të zgjojnë rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe do të inkurajojnë bashkëpunimin rajonal, bashkë-krijimin dhe ndryshimin e jetës reale, me idenë për të ndihmuar rajoni, bizneset dhe qytetarët për të forcuar qëndrueshmërinë e tyre ndaj sfidave globale.”-thuhet në njoftimin e kompeticionit.

Ekipet e përzgjedhura të Balkathon 2.0 do të kenë mundësinë të marrin një program këshillimi dy-ditor me ekspertë me përvojë, shans për të zbatuar zgjidhjen e tyre në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe për të fituar një nga gjashtë çmimet nga fondi i shpërblimit 54 mijë EUR.

“Ne do të shpërblejmë 4 ekipe, një për secilën kategori me 10.000EUR dhe dy ekipe do të marrin çmime speciale prej 7.000 EUR secila.”-thuhet në njoftim.

Vitin e kaluar, RCC dha tre nga 88 aplikantë nga të gjashtë ekonomitë e Ballkanit Perëndimor me nga 10.000EUR secili për zgjidhjen e tyre më të mirë inovative në Turizmin e Zgjuar, Mësimin Dixhital dhe Pagesën Dixhitale, të cilët kanë përdorur mbështetjen financiare të dhënë për të zhvilluar plotësisht zgjidhjet e tyre dixhitale.

Ekipet e përbëra nga pjesëmarrës që vijnë nga ekonomitë e Ballkanit Perëndimor mund të aplikojnë për Balkathon 2.0 të këtij viti. Ekipet gjithashtu inkurajohen të përfshijnë midis anëtarëve të tyre individë të kualifikuar, kompani të TIK, studentë, organizata joqeveritare, institucione arsimore, kompani fillestare, etj. Aplikimet janë të hapura duke filluar nga sot 5 maj deri më 19 maj 2021, deri në orën 15:00. Ceremonia zyrtare e ndarjes së çmimeve do të mbahet në internet në 28 maj 2021 dhe do të transmetohet drejtpërdrejt në profilet e mediave sociale RCC./ D.Hyka

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button