fbpx
LajmeShqiperia

60 fotot që fshehu diktatura. Do ‘mbeteni me gojën hapur’ nga Shqipëria

Periudha e diktaturës, ishte pjesa më e errët e Shqipërisë që e izoloi nga bota e jashtme. Edhe të huajt ishin të paktë ata që vizitonin Shqipërinë komuniste. Më të shumtë ishin të huajt që kishin projekte dhe u lejonin që të vizitonin Shqipërinë.

I tillë ishte dhe fotografi Erik Steward i cili ka vizituar Shqipërinë në vitin 1988.

Ky ishte një vit i vështirë për shqiptarët pasi varfëria ishte ne kulmin e saj. Për pak kohë do të vinte edhe rrëzimi i sistemin diktatorial.

Këto janë disa nga fotot e tij në Shkoder, Tiranë, Berat, Durrës, Krujë, Gjirokastër Vlore etj.

Shikoni fotot e rralla të Shqipërisë, që nuk u publikuan asnjëherë.


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button