fbpx
Kuriozitete

6 ushqimet më të mira për të “rrëmbyer” proteinat

Proteinat janë shumë të rëndësishme për të pasur një jetë të shëndetshme.

Play Video

Pas ujit, proteinat duhet të zënë vend të rëndësishëm në trupin tuaj. Një grua në moshë mesatare duhet të ketë rreth 46 gramë proteina në ditë, ndërsa një burrë me moshë mesatare këshillohet të ketë 56 gramë proteina.

Si çdo ushqim tjetër, edhe konsumimi i proteinave duhet kontrolluar. Zakonisht masa e proteinave të konsumuara duhet të jetë e llogaritur në bazë të peshës trupore dhe aktivitetit fizike. Për këtë mirë është të bazohemi tek rekomandimet e prodhuesve. Ndërkohë, personat që kanë probleme shëndetësore paraprakisht duhet të konsultohen me mjekun e tyre.

Por cilat janë ushqimet e preferuara ku vjen puna tek proteinat dhe sa gram na japin konkretisht ato?

Neps.al ju rendit më poshtë 6 prej tyre:

Për të marrë 30 gram proteina:

Duhen konsumuar 5 vezë në ditë

Ose 150 gram salmon

Ose 150 gram mish pule

Ose 340 gram fasule të kuqe

Ose 250 gr gjizë

Ose 300 gram kos grek

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button