fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Pije,gotën e mallit.

Pije,gotën e mallit.

E di e dashur!
Se piu kush,goten everës time.
Atje,tek prushi,
ku piqeshin gështenja.
Ndaj natën,
të kërkova me erën .
Tek te bertisja:
– “Të dua syri i bukur”.
Ashtu,
siç të belbezoja ngahera.

Të kujtohet kur,
shkrumboheshim bashkë ?!
Dhe,
pinim verë,duke bërë dashuri.
Po kur hanim,
gështenja të pjekura.
“Sa qefka i dashur”
– më thoshe.
Ndërsa jashtë,
si me gjyma ,binte shi.

Dhe sot,
kupa me verë e me lotë.
Aty pranë zjarrit,
afron dy botë.
Lidhur e zgjidhur,
këto shpirtëra, si me magji.
Njëra derdh lot,
e tjetra ,pi veten në vetmi.

Se malli e mëkati,binjake.
Rrinë zgjuar në errësirë.
Ndaj , gëzuar ëngjëlli im.
Mos e ler, gotën time pa pirë.

4-11-2019..
YÇPGUSA.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button