fbpx
Lajme

Disa nga përfitimet shëndetësore të vitaminave dhe të mineraleve janë si më poshtë:

Disa nga përfitimet shëndetësore të vitaminave dhe të mineraleve janë si më poshtë:
– Vitamina A është e rëndësishme për shëndetin dhe infeksionet e lëkurës si dhe thelbësore për parandalimin e vegimeve gjatë natës.
– Vitamina C është thelbësore për sistemin imunitar dhe për prodhimin e kolagjenit aq i dobishëm për nyje sa më të shëndetshme dhe për mbrojtjen nga kanceri dhe sëmundjet e zemrës.
– Vitamina D është e rëndësishme për mirëmbajtjen e kockave të shëndeshme.
– Kalciumi është e nevojshme për një zemër të shëndetshme ashtu sikurse për kockat.
– Zinku është thelbësor për rritjen dhe për shërimin.
Omega 3 është e nevojshme për një zemër të shëndoshë dhe funksionion si anti inflamator.
Vitaminat dhe mineralet individuale shpesh herë janë efektive kur veprojnë së bashku. Kështu që disa lëndë ushqyesve kanë nevojë për disa të tjera për të vepruar në mënyrë më efikase. Ja disa shembuj – Për shembull për të ndihmuar në përthithjen e :
– Kalciumit nevojitet magnezi dhe vitamina D dhe anasjelltas.
– Hekurit nevojitet Vitamina C
– Zinkut nevojitet Vitamina B2 dhe Vitamina A
– Manganit nevojitet Vitamina C
– Kromit nevojitet Vitamina B3
Anasjelltas përthithja e bakrit dëmtohet nga sasi të shumta zinku. Gjithashtu vitaminat kanë nevojë për njëra- tjetrën. Për shembull, vitaminës D i nevojitet vitaminat A, C dhe E dhe Vitamina E vepron më mirë me Vitamin C dhe Selenin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button