fbpx
Lajme

“Apeli” e dënoi me 2 vite burgim, SPAK nxjerr urdhrin: Policia të arrestojë Llallën

“Apeli” e dënoi me 2 vite burgim, SPAK nxjerr urdhrin: Policia të arrestojë Llallën

Shpallja ‘non grata’ e Llallës nga SHBA mesazh për Berishën, Metën dhe politikën
Pas vendimit të Gjykatës së Apelit, që është vendim i formës së prerë, SPAK ka nxjerrë pasditen e sotme urdhër-arrestin për ish-kryeprokurorin Adritaik Llalla.

Vendimi i bërë publik nga SPAK bën fjalë edhe për dy prona që janë sekuestruar, një apartament në Durrës dhe toka në Tiranë.

Njoftimi i SPAK:

Mbi përfundimin e gjykimit ndaj të pandehurit Adriatik Llalla
Gjykata e Posaçme e Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me vendimin Nr.24, datë 22.09.2021 vendosi:

‘Lënien në fuqi të vendimit nr.40, datë 20.05.2021 të Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar’.

Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar me vendimin nr.40, datë 20.05.2021 ka vendosur:

Deklarimin fajtor të pandehurit Adriatik Llalla për kryerjen e veprës penale ‘Refuzimi për deklarim, mosdeklarimi, fshehja ose deklarimi i rremë i pasurive, interesave private të personave të zgjedhur dhe nëpunësve publik ose i çdo personi tjetër që ka detyrimin ligjor për deklarim’, parashikuar nga neni 257/a, paragrafi 2 i Kodit Penal, 3 (tre) herë, dhe dënimin e tij me 2 (dy) vjet burgim.

Në bazë të nenit 35 të Kodit Penal heqjen e të drejtës për të ushtruar funksione publike për të pandehurin Adriatik Llalla për një periudhë 5 (pesë) vjeçare.

Pasuritë e paluajtshme të sekuestruara ku përfshihen:

Pasuria e paluajtshme apartament, me sipërfaqe 67.2 m2, e ndodhur në Durrës.

Pasuritë e paluajtshme të llojit tokë arë, 4 (katër) pasuri, me sipërfaqe gjithsej 22.300 m2 të ndodhura në Tiranë.

Konfiskohen dhe kalohen në favor të shtetit.

Bazuar në faktin se vendimi i mësipërm i Gjykatës së Posaçme të Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar është i formës së prerë, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ditën e sotme, me datë 22.09.2021 ka nxjerrë urdhërin për ekzekutimin e këtij vendimi penal, duke ngarkuar Policinë e Shtetit për ekzekutimin e tij.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button