fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Koha e pritjes për termine në Ambasadën e Gjermanisë

Koha e pritjes për termine në Ambasadën e Gjermanisë

Tashmë dihet se më 1 janar 2021 në Gjermani kanë hyrë në fuqinë e rregulla të reja të punës nëpërmjet të ashtuquajturës “Rregullimi për Ballkanin Perëndimor (§ 26 paragrafi 2 Urdhëresa për Punësim). Kjo vazhdon të ketë vlerë për çdo vend të punës – pavarësisht kualifikimit të njohur.

Për udhëtimet hyrëse drejt Gjermanisë ju duhet të keni një ofertë pune nga një punëdhënës në Gjermani. Për vendin e lirë të punës nuk duhet të keni këtu kandidatë të privilegjuar.

Kandidatët e privilegjuar janë punëkërkuesit gjermanë ose shtetasit e BE-së. Për më tepër, paga dhe kushtet e punës nuk duhet të jenë më pak të favorshme, se ato një punëdhënës tjetër i krahasueshëm në Gjermani. /Albinfo.ch

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button