fbpx
Shendetesi

Ballkani Po Çmendet Nga Kjo Bimë Që Mund Ta Mbillni Edhe Në Oborr, Një Hektar Nxjerr 12 Mijë Euro Fitim

Kjo zonë është ideale për rritjen e kësaj bime që prodhon fitime të mëdha. Kohët e fundit, aronia është bërë jashtëzakonisht popullore dhe më e kërkuar, dhe sipas ekspertëve, rajoni ynë është ideal për kultivimin e saj.

Është ushqim i shkëlqyeshëm sepse përmban një sasi të vogël të kalorive dhe një nivel të lartë të vitaminave dhe mineraleve. Dhe përveç kësaj, ajo është e pasur me antioksidantë, e cila ka një shtrirje më të madhe sesa në boronicë, mjedër dhe rrush pa butë të zi.

Bima e Aronias arrijnë lartësinë e tyre të plotë në vitin e tetë, duke i dhënë 10 kilogram në rrënjë.
Një kilogram aroni nga klasa e parë paguhet deri në 1 euro. Sipas disa llogaritjeve, për prodhim në një hektar mund të arrijë fitim deri në 12 mijë euro.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Prodhuesit thonë se është mjaft e lehtë për tu rritur dhe kujdesur për këtë bimë dhe është e mundur që në oborrin e shtëpisë tuaj. E gjithë kjo është e nevojshme është që të ketë një hapësirë të vogël të lirë për rritje.
Nuk është e komplikuar për rritje, dhe vetëm një dru mund të nxjerrë më shumë se 17 kilogram fruta.DUKE E HAP HAPSIREN REK LA MUESE ME POSHTE JU KENI MUNDESI TE LEXONI LAJMIN E PLOTE

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button