fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Danezët më të pasurit në BE, çdo familje i ka mesatarisht 250.000 euro pasuri

Danezët janë më të pasurit në Bashkimin Evropian, derisa rumunët më të varfrit – e këto të dhëna janë marrë nga Banka Qendrore e Danimarkës.

Në tremujorin e fundit të vitit të kaluar, një familje daneze ka pasur mesatarisht 250.000 euro. Megjithatë, lajm i keq është që danezët të njëjtën kohë figurojnë në listën e vendeve me më së shumti borxhe në BE.

Përqindja e borxhit arrin në 75.300 euro, e vendi me më së shumti borxhe janë qytetarët e Luksemburgut – ku borxhi i tyre kap vlerën mesatare prej 88.000 eurove.

Në Bankën Qendrore kanë theksuar se pjesa e madhe e pasurisë përbëhet prej pronave të paluajtshme, e pak para të thata. Pasuria e tyre mesatare financiare është 177.500 euro, që është pothuajse tre herë më shumë se mesatarja e BE-së.

Pas danezëve më të pasurit janë holandezët, ata të Luksemburgut dhe Suedezët. E më të varfrit janë rumunët, e aty figuron edhe Lituania dhe Bullgaria e Greqia.

Mgid
Mgid

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button