fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Vreshtat e Kuqe në Arles është e vetmja pikturë që Vincent Van Gogh e shiti gjatë jetës së tij.

Blerësi për pikturën u gjet nga vëllai i tij Theo, sepse Van Gogh nuk mund të gjente ndonjë blerës për veprat e tij.
Ai e pikturoi atë një muaj para se të priste veshin dhe ai ishte shitur për një shumë të vogël, 400 franga.
Sot, vlera e tij matet në miliona euro dhe ruhet në Muzeun Pushkin në Moskë, Rusi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button