fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Shqipetarkë,asnje tjeter

Shqipetarkë,asnje tjeter.

Ku bien keto saze,
sabau pa zbardhur?!
Dhe uji’i burimit,
ne pritje ka mardhur.
Presin nje perri,
nje syzez shqiptare.
Qe te laje syçkat,
ne shtat sylynjare.

Zoçkat, rretheqark,
kan ndezur nje valle.
Sesht’ kollaj te lozesh,
valle shqipetare.
Sepse tundet dheu,
nga vallja termet.
Ah, keshtu shqiponjkat,
e kane zatet.

Bu bu, keto zanat,
syzezkat Shqiptare.
Te embelat, te bukurat,
te urtat manare.
Pikuar nga hena,
linden shtojzavalle.
Seç e çojne jeten,
me kenge e me valle.

Kushdo qe ne jete,
si zotni te rroje.
Te “rrembej” Shqiptarke,
tjeter mos kerkoje.
E ne qofte se do,
i lumtur te flesh,
Kaparose jeten ,
veç me arberesh.

Se jane shtojzavalle,
bekim perendie.
Arom luleshtrydhe,
pjalme dashurie.

YÇPGUSA
15-6-2021

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button