fbpx
AktualitetDiasporaKosova

Zoti i dhëntë shëndet/ Kjo gjyshe shqiptare ndihmon gratë të bëjnë fëmijë: Sa shtëpi ka gëzuar kjo nënë e mirë

Halime Krasniqi është një 91-vjeçare nga Drenica e Kosovës, e cila që në moshën 14 vjeç ka nisur “zanatin” e trashëguar nga nëna e saj që të “lërë sh tatzënë” gratë.

E ëma e ka mësuar që 8 vjeçe, por ka nisur që ta praktikojë më vonë.

Tek nënë Halimja shkojnë shqiptarët nga të gjitha trojet shqiptare dhe jo vetëm, madje edhe të huajt.

Nuk ka bërë ku rrë abo rte, përjashtohen rastet kur fëmija ka ndërruar jetë që pa lindur. Në kohën e lu ftës ka ndihmuar shumë gra për të sjellë në jetë fëmijët.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button