fbpx
LajmePolitika

Yuri Kim i përgjigjet Fevziut për “peshqit e mëdhenj”: Verën e kaluar SPAK hetoi trafikun e drogës të lidhur me median, ju nuk flisni për të

Ambasadorja Amerikane Yuri Kim tha gjatë një interviste në emisionin “Opinion” se SPAK ka bërë shumë përparim, ndërsa kërkoi nga mediat të jenë më të guximshëm për të raportuar dhe për të folur për ngjarje të mëdha.

Kim ju referua një rasti verën e shkuar, ndërsa tha se një një çështje e madhe, që përfshinte trafikun e drogës dhe kishte lidhje me median dhe biznesin nuk u trajtua nga gazetarët dhe mediat.

Ambasadorja tha se në vitin 2020 pati 746 persona që u hetuan nga SPAK dhe në tremujorin e 2021 janë në hetim 246 persona. “Nuk mund të ndjekësh çdo çështje, por ajo që është e rëndësishme është që nga ato çështje që SPAK ka çuar në gjyq, kanë pasur sukses në 90% të rasteve”, tha ndër të tjera Kim.

Pjesë nga intervista në studio

Blendi Fevziu: Ambasadore, numrat janë numra, nuk po them gjë për numrat, por problemi është tek rastet konkrete, shembujt e mëdhenj që publiku nuk po i sheh ende. Le të themi, të mëdhenjtë, personat e rëndësishëm, personat me pushtet, këta nuk janë ende nën hetim.

Ambasadorja Kim: Shiko, nuk mund…

Blendi Fevziu: …sepse njerëzit, lidhur me reformën në drejtësi, kishin parasysh peshqit e mëdhenj, po përdor këtë term të vjetër, që do të hetoheshin. Megjithatë, deri tani, nuk kemi emra të mëdhenj, të fuqishëm nën hetim…

Ambasadorja Kim: Do të jem e drejtpërdrejtë siç jam zakonisht. Mendoj se jeni keqinformuar…

Blendi Fevziu: Pse…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button