fbpx
AktualitetLajme

Përfitimet e shumta shëndetësore nga leximi i librave

Përfitimet e shumta shëndetësore nga leximi i librave

Librat ju lejojnë të udhëtoni kudo pa lëvizur dhe përmes tyre, ne njohim botët krejtësisht të reja, dimensionet krejtësisht të reja, ne zgjerojmë fjalorin tonë, dhe në të njëjtën kohë kemi një kohë të mirë, dhe kohën e lirë e përdorim me cilësi.

Por a e dini se leximi i librave është i mirë edhe për shëndetin tuaj? Para se të zgjidhni zhanrin tuaj të preferuar, përgatisni kafe dhe filloni të shijoni erën mahnitëse të letrës së vjetër të shtypur së fundmi, ose, akoma më mirë, të zbuloni nëntë mënyra sesi leximi i librave ndikon në shëndetin tonë:

Ul nivelet e stresit
Zhytja në një lexim cilësor dhe interesant na relakson dhe bën të paktën për një kohë të shkurtër, të harrojmë problemet dhe jetën e përditshme.

Mban trurin në formë
Leximi i librave është trajnimi perfekt i trurit! Na bën të mendojmë, të krijojmë imazhe në kokat tona, të nxjerrim konkluzione dhe të hapim pamje krejtësisht të reja.

Zgjero fjalorin
Sa më shumë libra të lexoni në jetën tuaj, fjalori juaj do të jetë më i pasur. Asnjë dashamirës i librit nuk ka shans të vihet në siklet në shoqëri ose të gjendet në një situatë ku nuk mund të marrë pjesë në një bisedë.

Përmirëson performancën e kujtesës
Leximi i librave është aktiviteti më i mirë mendor, i cili mpreh mendjen dhe rrit aftësinë e kujtesë, shkruan KP.

Zhvillon aftësitë analitike
Vetë komploti i librit na bën të mendojmë disa hapa përpara, e cila mbahet mend në tru si një strategji që mund të zbatohet në situatat e përditshme. Mundohuni të lexoni libra në letër, jo e-libra, sa herë që është e mundur!

Përmirëson përqendrimin
Kjo vlen për leximin e librave në letër, jo atyre elektronikë. Në ekran, shumë gjëra na shpërqendrojnë, ndërsa leximi i librit “të duhur” përmirëson aftësinë për t’u përqendruar.

Ul presionin e gjakut
Ashtu si kur bëhet fjalë për uljen e niveleve të stresit, leximi i librave ju ndihmon të ulni presionin e gjakut. Duke u përqendruar në komplotin e librit, ne harrojmë jetën e përditshme dhe problemet, të cilat na qetësojnë dhe relaksojnë, dhe presioni i gjakut, në mënyrë logjike, ul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button