fbpx
BotaTeknologji

Kujdes nga mashtrimet!Del në qarkullim nje version i ri i Whatsapp.

Një version rozë i Whatsapp po qarkullon, por nuk është një iniciativë popullore me temë bisede, por një mashtrim i vërtetë. Identifikuar nga studiuesi i sigurisë Rajshekhar Rajaharia i cili e denoncoi atë në Twitter: në praktikë është një aplikacion me qëllim të keq Android që përdor emrin e aplikacionit të ekosistemit Facebook për të depërtuar në pajisjet e përdoruesve dhe për të vjedhur të dhëna të ndjeshme.

Në një video, studiuesi tregoi se si funksionon. Përdoruesit e prekur marrin një lidhje që i fton të shkarkojnë një version fantazëm të WhatsApp që premton të ndryshojë ngjyrën e ndërfaqes, nga jeshile në rozë. Por pasi të instalohet, aplikacioni zhduket nga ekrani kryesor i pajisjes dhe mbetet aktiv në sfond duke vjedhur të dhënat personale të viktimave, duke marrë kontrollin e librit të adresave ose duke dërguar mesazhe te kontaktet dhe duke u kërkuar atyre të shkarkojnë aplikacionin.

Studiuesi Rajaharia gjithashtu ofron disa këshilla të dobishme për sigurimin e pajisjeve që janë viktima të këtij malware. Të tilla si çinstalimi i menjëhershëm i WhatsApp rozë, mbyllja e të gjitha sesioneve aktive direkt nga seksioni WhatsApp Web / Desktop i arritshëm nga cilësimet zyrtare të aplikacionit dhe pastrimi i kujtesës së shfletuesit.

Përveç kësaj, natyrisht, të jesh i kujdesshëm ndaj mesazheve të dyshimta që të nxisin të klikosh në lidhje ose të të ftojnë të instalosh aplikacione të pamundura.

Burimi ansa.it

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button