fbpx
BotaTeknologji

Apple vjen me surprizen befasuese mbi perdoruesit e iPhone

Apple ka konfirmuar se do të lëshojë azhornimin e saj të ri të softuerit, iOS 14.5, javën e ardhshme – kompletuar me një tipar të diskutueshëm të quajtur Transparenca e Ndjekjes së Aplikacioneve.

Transparenca e Ndjekjes së Aplikacioneve është një tipar i ri anti-gjurmues që synon të godasë aplikacionet që ndjekin përdoruesit e iPhone, të tilla si Facebook dhe Google.

Karakteristika do të kërkojë që të gjitha aplikacionet e telefonit të marrin lejen e përdoruesit përpara se të gjurmojnë të dhënat e tyre nëpër faqet e internetit ose aplikacionet në pronësi të kompanive të tjera.
Kjo do t’i lejojë përdoruesit të shkojnë te “Cilësimet” e tyre dhe të shohin se cilat aplikacione kanë kërkuar leje për t’i ndjekur dhe të bëjë çdo ndryshim sipas dëshirës.

Përditësimi, i cili u shty vitin e kaluar, është një goditje për Facebook dhe shërbimet e tjera dixhitale me aplikacione që varen nga mbikëqyrja e të dhënave të tilla për të ndihmuar në shitjen e reklamave.

Natën e kaluar, Apple zbuloi një sërë produktesh të reja në një prezantim të transmetuar drejtpërdrejt, duke përfshirë një linjë kompjuterash të frymëzuar nga linja e saj Mac 1998 dhe një pajisje gjurmuese e quajtur AirTag.

Por njoftimi për fillimin e iOS 14.5 të javës tjetër ishte një çështje shumë më delikate – me gjurmë të vogla në fund të një njoftimi për shtyp për AirTag.

Burimi dailymail.co.uk

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button