fbpx
Shendetesi

Ushtimat në vesh paralajmërojnë për këtë probleem shëndetësor

Ushtimat në vesh paralajmërojnë për këtë probleem shëndetësor

Dëgjimi i zërave të brendshëm ose “cingërimat në vesh” janë të njohura si tiniituus.

Kjo është një gjendje kur dikush dëgjon zëra nga brendia e trupit.

Sipas NHS, një gjendje e tillë shpesh përshkruhet si “cingërimë e veshëve”.

Sidoqoftë, personat që vuaajnnë nga kjo gjendje po ashtu raportojnë edhe për zhurmë, kërccëlliimë dhe fishkëlliima në vesh.

Tiniituus mund të ndikojë në përqendrim, por edhe të çojë në gjendje depreesionii.

Vlerësohet se gjashtë milionë qytetarë janë të preekur nga tinnituus në Britaninë e Madhe.

Gjendja mund të jetë e rrezkikshmee, pasi mund të ndikojë të çojë njerëzit drejt vettëvraasjeeve.

Personat që vuaajnnë nga kjo gjendje vërejnë se dëgjimi i tyre nuk është i mirë dhe janë më të ndjeshëm ndaj zërave të jashtëm.

Shkaaqet e krijimit të tinnituusit janë të panjohura, por shpesh ndërlidhen me kalimin e moshës dhe humbjen e dëgjimit, apo edhe dëmmtimme të brendshme në vesh si pasojë e infekksioneeve.

Shumica e njerëzve përjetojnë tiniituus në një pikë pas ekspozimit në ambiente me zhurma të larta, sikurse janë koncertet e muzikës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button