fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

PRIFTI DHE USHTARI I PLAGOSUR

PRIFTI DHE USHTARI I PLAGOSUR
Venezuela, 1962.
Vendi është i tronditur nga një seri kryengritjesh ushtarake që kërkojnë të rrëzojnë regjimin e Romulo Betancourtit, i mbështetur nga një pjesë e madhe e ushtrisë.
Luftohet në çdo rrugë dhe gjatë në një prej këtyre betejave që merr emrin “El Portenazo”, Ati Luis Padillo, lëviz në mesin e përleshjeve duke u përpjekur të ndihmojë të plagosurit dhe tu japi bekimin e fundit të vdekurve.
Në këtë foto, një ushtar i plagosur përpiqet të ngjitet te prifti. Ai do të vdesë vetem pak minuta me vonë nga realizimi i kësaj fotografie.
Fotografia, e marrë nga Hector Rondon Lovera, do të fitonte çmimin Pulitzer në vitin 1963.
Në sfond mund të shihni një dyqan mishi.
Në spanjisht fjala “Carniceria” mund të përkthehet me fjalën “kasap” ose “masakër”. Një shkrim që e bën këtë imazh edhe më simbolik dhe dramatik.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button