fbpx
BotaKurioziteteLajme

Si ndikoi pandemia që numri i rinocerontëve të rritet në nivele rekord?

Si ndikoi pandemia që numri i rinocerontëve të rritet në nivele rekord?

 

Numri i rinocerontëve me brirë në Nepal ka arritur nivelin më të lartë prej më shumë se 20 vjetësh, pjesërisht për shkak të një pauze në turizëm për shkak të pandemisë Covid-19 që lejoi habitatet e kafshëve të rigjenerohen, thanë autoritetet.

Sipas Haribhadra Acharya, drejtues i Parkut për Jetën e Egër në Nepal, rritja e popullsisë vjen gjithashtu si rezultat i një numri ndryshimesh, duke përfshirë investimet në menaxhimin e habitateve dhe kontrollimin e gjuetisë pa leje.

 

 

Konkretisht, popullsia e rinocerontëve nëpër katër parqe kombëtare në Nepal u rrit në 752 në numërimin e fundit, ndërsa asnjë studim i mëparshëm i popullatave të rinocerontëve, që nga viti 2000, nuk kishte gjetur më shumë se 650 kafshë të tilla.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button