fbpx
Kuriozitete

Së.mu.n.dja e la të pa.ralizuar, 2-vjeçari arrin të ecë përsëri

Një djalë 2-vjeçar, lu ftoi me një së.mu.nd.je e cila e la të pa.ral.izuar.
Pas kalvarit të gjatë të terapive dhe mjekimeve 2-vjeçari ka mundur të fitojë aftësinë e tij për të ecur përsëri.

Ai u d.iagn.ost.ifi..kua me një çrr.eg.ulli.m neu.rol.ogjik që prek nervat e palcës kurrizore.

Prindërit e tij Dustin Bridgeman dhe Sarah Newell, nga New Castle, Pennsylvania, në një intervistë për mediat angleze thanë se para se të së.mu.rej lëvizte si të gjithë fëmijët e tjerë, por an.kohej për një msukul në shpinë.
Një ditë pas vizitave të zhvilluara në sp.ital vogëlushi nuk mund të ngrihej në këmbë ose të lëvizte krahët.
Ai moment ka qenë një t.m e.rr për prindërit kur kuptuan se djali i tyre nuk po ecte më.

“Do të duhet ta them se nga e gjithë jeta ime kjo është hera e parë kur unë u ndjeva e hu .mb.ur. Të dy ne, ishim të h .um.bur. Nuk dinim çfarë të bënim.”, tha i ati i tij.

Alaric mori trajtime steroide dhe plazmatike gjithashtu filloi dhe terapinë fizike.

“Mjekët thanë se ata nuk mund të jepnin një përgjigje nëse ai do të ecte apo jo dhe [nuk] do të thoshte se ai do të par.aliz.ihej pjesën tjetër të jetës së tij.”, shton i ati.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button