fbpx
BotaLajme

Travel Weekly UK vlerëson Shqipërinë për hiking dhe alpinizëm

Travel Weekly UK vlerëson Shqipërinë për hiking dhe alpinizëm

Shqipëria vlerësohet për potencialin e turizmit malor dhe hiking nga Travel Weekly UK. Media britanike ka bërë një vlerësim të vendeve turistike të Ballkanit që nga vija bregdetare e Kroacisë e deri në malet e Rumanisë e plazhet e Bullgarisë.

 

Teksa Kroacia vlerësohet për pushime romantike, Serbia për pushime qyteti, Sllovenia për skitë dhe Bullgaria për pushimet me familjen, vendi ynë shihet si një destinacion për alpinizëm dhe hiking.

 

Ja çfarë shkruan Travel Weekly UK

 

Ballkani mund të mburret me mundësi të pafund për arratisjet e verës, por për një vend që nuk e keni vlerësuar si duht shkoni në Shqipëri, ku pothuajse tre të katërtat e peizazhit përbëhet nga male.

 

Për ata që dëshirojnë të ngjitin majat më të mira, sugjeroni një turne udhërrëfyes. Wild Frontiers ka një itinerar tetë-ditor në shëtitje në Shqipërinë e Veriut duke kombinuar fshatra të largëta, liqene me shkëlqim dhe lugina të izoluara me një vizitë në Shkodër, një nga qytetet më të vjetra të Ballkanit.

 

“Ky është një udhëtim në një Evropë të harruar prej kohësh”, thotë Jonny Bealby, themeluesi i Wild Frontiers. “Shqipëria ofron një përzierje perfekt të peizazheve malore, sharmit të qytetit të vjetër dhe një mënyrë bukolike të jetës që po zhduket shpejt. Mund të jetë një përvojë vërtet shpërblyese, me kuzhinë dhe verë të shkëlqyeshme gjatë rrugës”, vijon ai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button