fbpx
Shqiperia

Ne ballkanin jugperendimor ka nje popull, gjuha e te cilit nuk i ngjan asnje prej fqinjeve te tij.

Ne ballkanin jugperendimor ka nje popull, gjuha e te cilit nuk i ngjan asnje prej fqinjeve te tij.

Ata e quajn vehten Shqiptar, dhe tokat ku jetojn Shqiperia.

Te huajt ju thone Albaner, Arbaniten, ose Albanesen dhe ne token ku ata jetojn Albania, Arbania ose Arbenia.

Ky popull jeton ne peizazhet Antike te iliris dhe epirit, midis liqenit te Shkodres ne veri dhe gjirin ambracian ne jug.

Ne koherat Antike, shfaqet nji Qytet me emrin ALBANOPOLIS.

Ky popull I lashte, dhe me shum legjenda, ka dy grupe dialektore Geget dhe Tosket.

– Jakob Philipp Fallmerayer ( 1790-1861).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button