fbpx
BotaLajmeShendetesi

Studimi, uji me klor i pishinës, mund të vrasi për30 sekonda…

Studimi, uji me klor i pishinës, mund të vrasë për 30 sekonda!
Uji me klor i pishinave mund ta bëjë SARS pasiv në vetëm 30 sekonda. Kështu raporton një studim nga Imperial College London.
Virologët studiuan ndikimin e përqendrimeve të ndryshme të klorit në ujë në virusin SARS.

Gjetjet sugjerojnë se rreziku i transmetimit të COuID përmes ujit të pishinës është “tepër” i ulët.
“Ne i kemi kryer këto eksperimente në laboratorët tanë të lartë të kontrollit në Londër. Duke përzier virusin me ujin e pishinës, ne mund të tregonim se virusi nuk mbijeton në ujin e pishinës” shpjegoi autorja estudimit Wendy Barclay, nga Kolegji Imperial në Londër.
Në studim, profesoresha Barclay dhe kolegët e saj gjetën se një përqendrim i klorit prej 1.5 miligramë për litër dhe një pehash midis 7–7,2 zvogëloi infeksionin e SARSI më shumë se 1000 herë brenda vetëm 30 sekondave.
Testet e mëtejshme duke përdorur përqendrime të ndryshme të klorit dhe niveleve të pH arritën në përfundimin se klori është më efektiv me një nivel të ulët pehashi, shkruan a2news.
Sipas autorëve, studimi shton provat se pishinat mund të jenë mjedise të sigurta dhe të sigurta nëse merren masat e duhura.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button