fbpx
AktualitetKurioziteteLajme

Më 13 Prill 1882, në Livorno të Italisë, ndërroi jetë Dhimitër Kamarda (Demetrio Camarda)

Më 13 Prill 1882, në Livorno të Italisë, ndërroi jetë Dhimitër Kamarda (Demetrio Camarda) gjuhëtari arbëresh, atdhetari i madh dhe botuesi i folklorit shqiptar, me njohuri shkencore edhe në fushën e gjuhëve indo-evropiane. Kamarda, së bashku me Jeronim De Radën (Girolamo De Rada) ishin dy iniciatorët kryesorë të lëvizjes kulturore italo-shqiptare (arbëreshe) në Itali gjatë gjysmës së dytë të shekullit XIX. Puna kryesore e Kamardës “Sprovë e Gramatikës Krahasuese të Gjuhës Shqipe” është puna e parë shkencore e studimit historik krahasues mbi temën. Ai dha një kontribut të rëndësishëm me botimin e Alfabetit të përgjithshëm shqiptar në 1869. / KultPlus.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button