Shqiperia

Kështu dukej vula zyrtare e Gjergj Kastroti Skënderbeut (Foto

Në fotografinë më poshtë mund të shihni vulen zyrtare të heroit kombtar Gjergj Kastrioti Skënderbeut. /InforCulture.info

Në qender të vulës qëndron shqiponja dy krenare që ishte edhe emblema e familjës Kastrioti, ndërsa mbi supe të shqiponjës jan të vendosura shkronjat D dhe AL, që qëndrojnë për “Dominus Albaniae”, titulli që mbante Skënderbeu.

Kjo vulë u zbulua në Pragë (Cekosllovaki) nga zonja e poetit Stanislav Kostsa Neumann, dhe gjendje në materialet e rilindasit sllovak Pave Josef Shafarik (1795-1861), i cili e kishte gjetur në arkivat e Raguzës. /InforCulture.info

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button