fbpx
LajmeShqiperia

Kjo eshte zona ne shqiperi ku fsheh rreth 4 ton Ari , gjindet ne qytetin e …?

Shqipëria ka një nëntokë të pasur me minerale të shumta. Nxjerrja dhe përpunimi i tyre është një nga aktivitetet kryesore për të cilat kompanitë e mëdha synojnë të bashkëpunojnë me shtetin shqiptar apo edhe t’i privatizojnë. jo tregon që mineralet janë një aktivitet fitimprurës. Sipas një analize të fundit të Ministrisë së Industrisë dhe Energjetikës, në 1 ton bakër gjenden 4 gramë ar.

Cila është kjo minierë në vendin tonë? Kompanitë e shumta që kanë punuar në këtë minierë prej vitit 2000, janë marrë kryesisht me rivlerësimin e rezervave të bakrit dhe zinkut e më pak me shtimin e rezervave të reja. Së fundmi, është rritur interesi i kompanive koncensionare edhe kundrejt mineraleve më të pakta në këtë minierë duke bërë një rivlerësim të rezervave të arit – një rezultat befasues dhe goxha i shtrenjtë prej 4 tonësh ar!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button