fbpx
KurioziteteTeknologji

Për shkak të barazisë gjinore, Siri pushon së qeni vetëm zëri i një gruaje

Më parë, Siri nënkuptonte një zë femre dhe përdoruesit mund të zgjidhnin zëra të tjerë në cilësimet.

Sidoqoftë, që nga azhurnimi i gjashtë i iOS 14.5 beta, përdoruesve të iPhone dhe iPad do t’u kërkohet të zgjedhin zërin e tyre të preferuar gjatë konfigurimit të pajisjes.

Me këtë ndryshim, Apple po paraqet gjithashtu dy zëra plotësisht të rinj për Siri që janë në dispozicion të anglishtfolësve në të gjithë botën, transmeton Telegrafi.

“Ne jemi të ngazëllyer për të prezantuar dy zëra të rinj Siri për anglishtfolësit dhe një mundësi për përdoruesit e Siri të zgjedhin zërin që duan kur vendosin pajisjen e tyre”, tha Apple. “Ky është një vazhdim i angazhimit të gjatë të Apple për diversitetin dhe përfshirjen, si dhe për produktet dhe shërbimet që janë krijuar për të pasqyruar më mirë diversitetin e botës në të cilën jetojmë”.

Lajmi është shembulli i fundit i ndërmarrjeve të mëdha të teknologjisë që përpiqen të heqin çdo shoqatë gjinore nga asistentët e tyre digjitalë të zërit.

Studimet kanë zbuluar se kur asistentët përdorin një zë me zë femëror si parazgjedhje, ai mund të forcojë paragjykimet dhe stereotipet negative. Gjatë rrugës, disa gabime të pakëndshme u bënë gjatë zhvillimit të këtyre teknologjive, por hapi i fundit i Apple është një nga më të rëndësishmit deri më tani.

Sipas disa vlerësimeve, Siri merr mbi 25 miliardë kërkesa në muaj në më shumë se 500 milionë pajisje. /Telegrafi/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button