fbpx
DiasporaKosovaLajme

Vjosa Osmani u zgjodh Presidente e Kosovës, mban fjalimin e parë: Gratë janë shembull në qeveri

Vjosa Osmani ka arritur që në raundin e tretë të votimit në Kuvend, me 71 vota, të zgjidhet Presidentja e gjashtë e Republikës së Kosovës.

“I nderuar kryetar i Kuvendit, zoti kryeministër Kurti, deputetë të legjislaturës së 8-ë. Përfaqësues të vendeve mike, miq që nuk na u nd atë. Faleminderit për d urimin dhe pjesëmarrjen. Është nder i madh për mua që me be kimin tuaj dhe vul lnetin e qytetarëve t’iu drejtohem nga foltorja e këtij Kuvendi në cilësinë e Presidentes më të re të vendit tonë. Vullneti juaj i shprehur me 14 shkurt, më veshi njëkohësisht me përgjegjësi. Dashuria për Kosovën, ka qenë motivimi më i madh për jetën politike. Sot është dita e Kosovës, është dita juaj, është ditë në të cilën vullneti juaj i shprehur me 14 shkurt po plotësohet dhe institucionet po konstituohet. Është dita e Kosovës sepse të personazhet që ju zgjodhët, po de mon str ojnë një nivel të lartë demokracie. D ëshmojmë edhe njëherë, që me urtësi dhe vendosmëri dimë ti pë rball ojmë sf idat dhe ti japim kuptim. Vendosmëria për të rritur ëndërr 137n po jetësohet. Sot Kosova zgjodhi edhe njëherë një Presidente grua. Shpresoj ta mbani ndërmend këtë që po ndodh tani. Vajzat e kanë vendin aty ku ëndërrojnë, e aty ku punojnë me z ell. Përfaqësimi i qeverisë tonë nga gra, është shembull që duhet ndjekur edhe nga vende më të zhvilluara. Nuk kemi nevojë të shohim përtej kësaj salle, për të kujtuar vu ajtj et të vendit tonë dhe sak rifi cat e shumta që kaluam. Historia jonë është dhe historia e njerëzve përfaqësues në këtë sallë. Është historia e dh unës që është bërë në Kosovë. Zonja Krasniqi është simbol i forcës sonë”, tha Osmani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button