fbpx
Diaspora

Lajm i mirë për emigrantët shqiptarë në Greqi. Nisin takimet për leje qëndrimi

Më në fund shërbimet e emigracionit në gjithë Greqinë do të fillojë të presin takime për depozitimin e kërkesave për leje për arsye të jashtë zakonshme.

Siç tregon qarkorja e fundit e Ministrisë së Migracionit dhe Azilit thotë se do të fillojë së shpejti.

Të interesuarit duhet të dërgojnë email në shërbimin e emigracionit të vendbanimit, duke i bashkangjitur edhe një formular të plotësuar.

 

Në formular duhet të shkruani:

 

Mbiemrin (me gërma latine)

 

Emrin (gjithashtu me gërma latine)

 

A keni një leje më të vjetër qëndrimi e cila ka skaduar?

 

Nëse po, shkruani numrin

 

A keni 7 vjet qëndrim të vazhdueshëm në Greqi?

 

Përgjigjuni me një po ose jo.

 

Nëse po, shkruani se nga cili vit ndodheni në Greqi.

A jeni prind i një fëmije që ka nënshtetësinë greke

Përgjigjuni po ose jo.

Nëse po, shkruani vendlindjen dhe ditëlindjen e fëmijës.

Numri i pasaportës

Bashkia e vendbanimit

Adresa e banimit dhe kodi postar

Telefoni

Adresa e emailit.

Aplikimin mund ta bëjë për llogarinë tuaj dhe avokat. Në këtë rast duhet të shkruaj të dhënat e veta dhe të bashkangjis prokurën përkatëse.

Shërbimet e emigracionit rekomandojnë që të interesuarit të informohen për dokumentacionin që kërkohet, me qëllim që ta paraqesin të plotë dosjen e tyre.

Po ashtu, shërbimet thonë se përgjigjet e aplikimeve do të jepen gradualisht dhe se programimi i takimit nuk do të vonojë më shumë se dy javë që nga dërgim i emailit për të interesuarit. / Tv Tribuna Greqi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button