fbpx
BotaLajmePolitika

Nga Ilir Dedaj/ Shpëtimi i vëndit!!

Shpëtimi i vëndit!!

Të shpëtosh vëndin tënd (Shqipërin) nuk është çështje e një lideri “vizionar” apo stafi (partie) të tijë.
Është vullneti i një populli për të marr apo jo një rrugtim të ri. Vetëm një popull i tillë që do të ket vizion, mundë ta realizoj atë dhe kjo do VETËDIJËSIM e njerzëve (popullit).
Sote praktikohen politika me politikan të cilat jan me vizione të gabuara për ekonomin-shoqërin-demokracin.

Perse politika ka një debat publik që është në nivele banale??

Gjendja reale është borxhi publik që trashgohet, eksportet, papunsia, emigrimi ekonomik etj etj…
Njërzeve nuk u duhet në një fushat elektorale emrat e kasës politike, kjo nuk zgjidh problemet!!!

Dhe kjo nxitet nga mediat servile, miqtë nderkombetar të cilët nxisin këtë fasad duke arrit sa të flitet për peshq të mëdhenj, por jo per tharje kenete?…

Dhe në këtë lavazh truri nuk bien vetëm njerzit (populli) por edhe intelektualët servilë të intersit personal.

Ky sistem që po propagandohet nga politikan po larteson lider partish dhe oligark të cilet nganjeher “sakrifikojn” ndonje por nuk ndërrojn sistem!!!

Populli bashk me patëriotët duhet të luftojn për ndryshimin e sistemit jo të individëve me partit e tyre.

Populli duhet të vendos jo liderat dhe partit.

Populli duhet të luftoj për Ekonomin Kombetare, ku pasurit vidhen nga të huajt.
Populli duhet të luftoj për fjalën e lirë, kur mediat i shërbejn politikes.
Populli duhet të luftoj për politikat e punësimit.

Në si patëriot duhet të jemi në krah të atyre politikave që jan më afër halleve të popullit.

Kjo vjen vetem me një kushtetut të re ekonomike-juridike-sociale…

E vetmja kouz e kujdo duhet të jet BASHKIMI KOMBIT.👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿🇦🇱👐🏿
Burimi/ zerishqip.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button