fbpx
KurioziteteLajme

Sorrat janë më të zgjuara se fëmijët katër vjeç

Sorrat janë më të zgjuara se fëmijët katër vjeç.  Këta zogj janë në gjendje të zgjidhin një problem logjik në mënyrë që të marrin një shpërblim, dhe ata madje mund të heqin dorë nga shpërblimi aktual nëse tjetri do të ishte më i mirë.

Në Japoni, ka sorra që presin në dritë të kuqe në një semafor për të vendosur një arrë në tokë, kështu që kur kalojnë makinat, ata thyejnë guaskën dhe kështu ata mund të hanë arrë me më pak mundi.

Inteligjenca e këtyre zogjve mund të krahasohet me inteligjencën e majmunëve të mëdhenj si shimpanzetë dhe orangutanët.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button