KurioziteteLajme

Nuk mori votat e nevojshme/ Ligji për Zgjedhjet në Kosovë nuk kalon në Kuvend

Nuk mori votat e nevojshme/ Ligji për Zgjedhjet në Kosovë nuk kalon në Kuvend

Ligji për Zgjedhjet në Kosovë nuk ka kaluar në Kuvend. Ligji nuk mori votat e nevojshme nga deputetet e Kuvendit. Në sallën e Kuvendit ishin të pranishëm 105 deputetë dhe për të kaluar ligjin duhet që të merrte 2/3-at e votave. Ligi mori vetëm 65 vota pro dhe 39 kundër, ndërkohë që për të kaluar duhet që të merrte 69 vota.

“E konfirmojmë që për propozimin kanë votuar 65 deputetë, kundër kanë qenë 39. Sipas Administratës së Kuvendit 2/3 e kësaj kanë qenë 69 deputetë kështu që konstatoj se nuk ka kaluar ky propozim. Sipas procedurave parashihet që ky projektligj të marrë rrugën e tij të shqyrtimit të zakonshëm në Kuvendin e Republikës së Kosovës,” tha Kryetari i Kuvendit, Glauk Konjfuca.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button