fbpx
KurioziteteLajme

Studimi/ Ky është vendi më i lumtur në botë

Studimi/ Ky është vendi më i lumtur në botë

Finlanda është vendi më i lumtur në botë. Kombet Nordike dominojnë listën globale ndërsa Mbretëria e Bashkuar bie pesë vende në vendin e 18-të – ndërsa Zimbabve vjen i fundit në listë.

Ndërkohë për sa i përket Shqipërisë, vendi ynë rendit i 63. Ndërsa për sa i përket Kosovës renditet në vendin 31. Shumë më para është nesh për sa i përket lumturisë është Serbia që rendit në vendin e 42.

Vendet nordike dominuan Raportin Botëror të Lumturisë në vitin e pandemisë, me Finlandën, Islandën dhe Danimarkën duke zënë tre vendet e para ndërsa Suedia ishte e gjashta dhe Norvegjia e teta.

Ndërsa Zelanda e Re ishte gjithashtu në dhjetëshen e parë pasi praktikisht shkatërroi transmetimin e virusit.

Studiuesit thanë se Finlanda kishte ardhur në krye në një ‘vit të hidhëruar’ pasi arriti të merrte mesa më të mira për pandeminë covid-19.

Studimi është kryer nga Rrjeti i Zgjidhjeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm i mbështetur nga Kombet e Bashkuara dhe Qendra për Zhvillim të Qëndrueshëm në Universitetin e Columbia.

LISTA:

 1. Finland
 2. Iceland
 3. Denmark
 4. Switzerland
 5. Netherlands
 6. Sweden
 7. Germany
 8. Norway
 9. New Zealand
 10. Austria
 11. Israel
 12. Australia
 13. Ireland
 14. United States
 15. Canada
 16. Czech Republic
 17. Belgium
 18. United Kingdom
 19. Taiwan
 20. France
 21. Saudi Arabia
 22. Slovakia
 23. Croatia
 24. Spain
 25. Italy
 26. Slovenia
 27. United Arab Emirates
 28. Estonia
 29. Lithuania
 30. Uruguay

 

 1. Kosovo

 

 1. Cyprus

 

 1. Kyrgyzstan

 

 1. Latvia

 

 1. Bahrain

 

 1. Kazakhstan

 

 1. Malta

 

 1. Chile

 

 1. Poland

 

 1. Japan

 

 1. Brazil

 

 1. Serbia

 

 1. Hungary

 

 1. Mauritius

 

 1. Mongolia

 

 1. Mexico

 

 1. Argentina

 

 1. Thailand

 

 1. Moldova

 

 1. South Korea

 

 1. Greece

 

 1. China (excluding Hong Kong)

 

 1. Portugal

 

 1. Montenegro

 

 1. Colombia

 

 1. Bulgaria

 

 1. Bolivia

 

 1. Bosnia and Herzegovina

 

 1. Nigeria

 

 1. Russia

 

 1. El Salvador

 

 1. Tajikistan

 

 1. Albania

 

 1. Ecuador

 

 1. Ghana

 

 1. Hong Kong

 

 1. Laos

 

 1. Bangladesh

 

 1. Ukraine

 

 1. Ivory Coast

 

 1. Cameroon

 

 1. Dominican Republic

 

 1. Georgia

 

 1. Philippines

 

 1. North Macedonia

 

 1. South Africa

 

 1. Iran

 

 1. Turkey

 

 1. Zambia

 

 1. Morocco

 

 1. Iraq

 

 1. Tunisia

 

 1. Uganda

 

 1. Venezuela

 

 1. Ethiopia

 

 1. Kenya

 

 1. Egypt

 

 1. Namibia

 

 1. Myanmar

 

 1. Benin

 

 1. Cambodia

 

 1. India

 

 1. Jordan

 

 1. Tanzania

 

 1. Zimbabwe

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button