fbpx
KurioziteteLajmeShqiperia

Kujtojmë sot 101 vjetorin e lindjes së komunistit dhe dëshmorit

Kujtojmë sot 101 vjetorin e lindjes së komunistit dhe dëshmorit Qemal Stafa, dita e vrasjes së të cilit u kthye në ditën e kujtimit të të gjithë Dëshmorëve të Atdheut

Qemal Stafa u lind në 20 mars 1920 në qytetin e Elbasanit. Ai ishte është nga të rrallët komunistë emri i të cilit nuk mbart asnjë ngarkesë negative në çdo kohë.

Ai mbeti i njëjti idealist deri 5 majin e vitit 1942 kur u vra i rrethuar nga 200 milicë në një shtëpi në Tiranë duke shkëmbyer zjarr me ta, dhe u bë simbol i rezistencës gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button