fbpx
KurioziteteLajme

Prangosen tetë shqiptarë

Prangosen tetë shqiptarë

Një bandë e organizuar, e aftë për të trafikuar ngarkesa të mëdha k okaine, duke përdorur koshat për mbledhjen e rrobave të përdorura në Cedrate dhe Arnate si depozita tranziti, u g odit nga policia italiane.
Në shtator të vitit të shkuar, u arrestua bosi i grupit, një 55 vjeçar banues në Gallarate, ndërsa tani numri i të arrestuarve ka shkuar në tetë, të gjithë shtetas shqiptarë.
D roga vinte nga Europa Veriore çdo muaj e gjysmë, në fuçi me 20-25 kilogramë dhe të ardhurat përfunduan në Shqipëri, falë korrierëve që përdorën edhe autobusë të planifikuar.
I pari që përfundoi pas hekurave gjatë h etimit ishte A. Z, banor në San Giorgio su Legnano, i arrestuar më 11 korrik 2020.
Për të mos “djegur” hetimin, A. Z u ndalua menjëherë nga policia në platformën 6 të stacionit ndërsa po përgatitej të merrte trenin për t’u kthyer në shtëpi, me armën në fjalë të fshehur brenda një çante.
Pasditen e 23 korrikut 2020 ishte radha e transportuesit 27-vjeçar O.D, i dënuar për drogë që banonte në Olgiate Comasco , i ndaluar nga një makinë policie pasi mori nga M.A, në parkingun e fushës sportive në Via Forze Armate (Arnate), rreth 9 kilogramë kokainë e ndarë në 8 pako. D roga ishte vendosur në çanta pazari në një vend të posaçëm në anën e pasagjerit të kamionit, të cilën O.D e përdorte për punën e tij të ligjshme. Droga e kapur nga O.D, i cili besohet se është ndërlidhës, ishte vetëm një pjesë e ngarkesës prej 25 kilogramësh, e cila mbërriti një ditë më parë në zonën e Gallarate. Gjatë së njëjtës ditë, M.A dhe M.B, si dhe vetë G.B, kishin bërë disa dërgesa te palët e treta.
Më 2 shtator 2020 në agim ishte atëherë radha e shefit, M.A, i cili u ndalua pas një ndjekje të guximshme. 55-vjeçari sapo kishte kaluar pranë deponisë në Via Gorizia ku dy ditë më parë, në marrëveshje me G.B, kishte fshehur edhe një dërgesë tjetër droge. Mëngjesin e 2 shtatorit ai kishte marrë katër pako kokainë.
Gjatë ndjekjes për arrestimin, ai g oditi disa makina të parkuara përmes Riva përpara se të përplaset në murin rrethues të një ndërtese apartamenti. Pasi u arratis në këmbë, i rezistoi ar restimit të mëtejshëm duke g oditur oficerët.
Hetuesit atë mëngjes kishin gjetur 4. 269 kg kokainë në Doblò. Në çelësat e gjetur tek ai, policia zbuloi edhe 10 pako k ok ainë me një peshë totale prej 10.8 kg.
Në shtëpinë e burrit, u gjetën 40,000 euro dhe disa celularë të koduar (të cilat me softuer lejojnë që informacioni të fshihet nga palët e treta).
Gjithashtu më 2 shtator u arrestuan edhe bashkëpunëtorët G.B dhe M.B, duke rikuperuar edhe 42 mijë euro të tjera. Mbi 24 kilogram k okainë u sekuestruan gjatë h etimeve. Anëtarët e bandës ishin pothuajse të gjithë banorë të Gallarate.
M.A kishte qenë i punësuar në kompaninë e rrobave të përdorura për shumë vite, i konsideruar si një punëtor i besueshëm. Kjo ishte mënyra se si ai ndërtoi rrjetin e tij, duke përdorur koshat ku vendosen rrobat e përdorura. Gjatë hetimit, policia identifikoi kazanët në rrethin Arnate si pika mbështetëse.

Burimi/Vloranews9

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button