fbpx
Lajme

“Më sill një pulë ose një kafe”/ Pas 20 mijë përgjimesh, policia kap mat trafikantët e drogës

Në telefon ata nuk flisnin për hashash, kokainë apo marihuanë, por për “pula”, “vajza”, “tenxhere”, “kafe”. Termat e koduar ishin të mjaftueshme për të identifikuar llojin dhe sasinë e substancës së dëshiruar.

Mbi 20 mijë përgjime të kryera në 7 muaj ishin thelbësore për të çmontuar rrjetin e tregtarëve të drogës që funksiononin të pa shqetësuar në sheshet e Quarrata, duke furnizuar klientët nga provinca e Pistoia, por edhe nga Prato afër.

Rreth 120 karabinierë të Pistoia-s që në të gdhirë dje kryen operacionin “Stuhi” deri në ekzekutimin e 20 urdhrave të paraburgimit të personave përgjegjës për shitjen e hashashit, marijuanës dhe kokainës midis Quarrata, Pistoia dhe Prato.

Italianët, marokët dhe një shtetas shqiptar përfunduan në pranga. Grupi nuk përbënte një bandë të organizuar, por një rrjet të shpërndarësve të ndryshëm të drogës që ndihmonin njëri-tjetrin në rast nevoje, duke mbështetur njëri-tjetrin dhe duke shkëmbyer jo vetëm favorizime dhe klientë, por edhe drogë nëse dikush nuk do të kishte.

“Një pulë” ose “një tenxhere” për një dozë

Hetimet filluan pas një arrestimi flagrant që karabinierët e Quarrata kryen në dhjetor 2019 në Piazza “Aldo Moro”. Nga analiza e telefonit të personit të arrestuar, dolën biseda dhe kontakte të shumta me përmbajtjen që i atribuohej shitjes së drogës, elementë që konfirmuan ekzistencën e një rrjeti të madh të shitjeve të vazhdueshme të lëndëve narkotike. Panorama komplekse e shitjeve të hashashit dhe marijuanës në fushën e Pistoia u rindërtua me përgjime dhe vëzhgime mjedisore. Ajo që doli nga hetimet, të ishte ekzistenca e një shumice trafikantësh të drogës të cilët, megjithëse nuk ishin të organizuar në një strukturë të ngurtë dhe formale shoqërimi, shpesh operonin në bashkëpunim me njëri-tjetrin.

Shitjet me pakicë kryheshin kryesisht nga qytetarë italianë, secili prej të cilëve kishte “fushat e veta të ekspertizës” dhe klientët. Sidoqoftë, nëse është e nevojshme, kur ata nuk mund të kënaqnin kërkesat e blerësve për shkak të mungesës së përkohshme të substancës, ata nuk hezituan t’i referonin tek shitësit e tjerë të drogës, të cilët nga ana tjetër kthyen favorin.

Metodat e tregtimit u testuan mirë: përmes thirrjeve telefonike me përmbajtje kriptike por të njohura qartë nga palët e interesuara, klientët rezervuan blerjen e terminologjisë “një pulë, një kafe, një tenxhere” të përdorur për të bërë të qartë sasinë dhe llojin e substancës së kërkuar.

Takimet u caktuan më pas brenda pak minutash dhe pothuajse gjithmonë në të njëjtat vende, përkatësisht: në kopshtet publike të vendosura midis Via Trieste dhe Piazza Aldo Moro,

Sa i përket metodave të prokurimit të drogës, furnizuesit kryesorë ishin marokenët, që sillnin hashash dhe marihuanë por në disa raste edhe kokainë.

Gjatë operacionit janë sekuestruar 15,000 euro dhe një sasi e madhe të substance narkotike nga e cila rreth 12,000 doza të hashashit, 6,000 doza marijuanë dhe 500 doza kokainë, për një vlerë totale të marrë nga shitja me pakicë prej rreth 180,000 euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button